De Tibetaanse vlag

Alle elementen afgebeeld op de Tibetaanse vlag hebben een symbolische betekenis. In het midden ervan is de besneeuwde heilige berg Kailash afgebeeld, die symbool staat voor de ligging van Tibet in het indrukwekkende Himalaya-gebergte in het hart van Azië. De zon en het juweel zijn boeddhistische symbolen. De zon die opkomt boven de besneeuwde berg staat voor vrijheid, spirituele gelukzaligheid en de materiële welvaart voor alle volkeren van Tibet. Het driekleurige juweel dat door de sneeuwleeuwen wordt vastgehouden, symboliseert de achting van het Tibetaanse volk voor de Boeddha, de dharma (Boeddha’s leer) en de sangha (de boeddhistische gemeenschap).
De zes rode, uit de zon komende, lichtstralen staan voor de zes oorspronkelijke stammen van Tibet: Se, Mu, Dong, Tong, Dru en Ra. De kleur blauw symboliseert de aanvaarding en interactie van het geestelijk en het wereldlijk gezag. De twee sneeuwleeuwen staan ​​voor een vorm van bestuur, de regering die zowel de geestelijke als de wereldlijke macht heeft, die wordt gekenmerkt door boeddhistische principes. Zij representeren ook de inachtneming van de morele waarden zoals onderwezen binnen het Tibetaans boeddhisme.
De gele rand van de vlag symboliseert de leer van Boeddha, de bloei en de verspreiding ervan. Deze is als puur, verfijnd goud en is onbegrensd door tijd en ruimte.

BESTEL DE TIBETAANSE VLAG, KLIK HIER

LEES MEER OVER DE VLAGGENACTIE OP 10 MAART, KLIK HIER

Delen: