De Tibetwinkel tijdens het Spuibuurt feest

 

Een zonnige dag om Tibet onder de aandacht te brengen in de Spuistraat in Amsterdam.

Niet alleen de authentieke producten gemaakt door vluchtelingen uit Tibet in India of Nepal, maar ook de situatie in Tibet zelf  kreeg de aandacht.

Met dank aan de vrijwilligers die zich inzetten voor de Tibetwinkel/ Tibet Support Groep Nederland

Spuibuurt Straatfeest

Waarom viert de Tibetwinkel feest? Omdat er in de Spuistraat in Amsterdam, waar de Tibetwinkel zich bevindt, een straatfeest wordt georganiseerd. In Tibet is er niet zoveel te vieren, denk aan de afbraak van Larung Gar. Maar de steun aan Tibet is daarom des te belangrijker en de Tibetwinkel draagt daar aan bij. Er is wierook te koop gemaakt in het Tibetaans-boeddhistische Kopan klooster in Nepal. Er zijn allerlei handgemaakte artikelen te koop, zoals kaarten, sieraden en shawls, gemaakt door Tibetaanse vluchtelingen in Nepal en India. Zoals spullen die we inkopen via de federatie voor Tibetaanse coöperaties in India. U steunt u met uw aankoop de makers van deze spullen. Ook biedt de Tibet Support Groep, waar de Tibetwinkel onderdeel van is, steun aan Tibetanen in ballingschap die bij de politiek om support vragen. Kijk op onze website voor meer informatie hierover. Tot slot doet de TSG ook donaties aan o.a. de organisatie Gu Chu Sum, door en voor voormalig politieke gevangenen uit Tibet.

De BIZ-Ondernemersvereniging Spuistraat En Omgeving organiseert op zondag 18 juni 2017 alweer het vierde Spuibuurt Straatfeest! Vanaf de Raadhuisstraat zal het zuidelijk deel van de Spuistraat tot aan het Spui, Singel, Paleisstraat, Nieuwezijds Voorburgwal en alle tussenliggende stegen omgetoverd worden tot een geheel autovrij feestgebied.

 

Draaimolens, kraampjes en winkels, straatkunst, gipsen bij het OLVG, eten en drinken, muziek!!!

Delen: