Teken nu de petitie voor de vrijlating van de Tibetaanse schrijver Shokjang

Klik hier en teken de petitie!
Roep China op om de Tibetaanse schrijver Shokjang onmiddellijk vrij te laten
Shokjang, de prominente Tibetaanse schrijver en blogger, die op 15 februari vorig jaar een gevangenisstraf van 3 jaar kreeg, zit zijn straf momenteel uit in de Men-Yuan gevangenis in de Chinese provincie Qinghai. Tot voor kort was niet bekend waar hij gevangen werd gehouden.
De Tibetaanse schrijver Druklo, bekend onder zijn pseudoniem Shokjang, werd op 19 maart 2015 gearresteerd in Rebkong (Qinghai provincie), Tibet en vastgehouden in de Tongren gevangenis. Op 17 februari 2016 werd hij veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf zonder aanklacht.
De jonge schrijver uit Labrang in Oost-Tibet, schreef niet alleen gevoelige proza en poëzie over het hedendaagse leven in Tibet, maar ook kritische stukken vanuit het oogpunt van een gewone man over het gebruik en misbruik van de wet en veiligheid. Shokjang staat bekend om zijn artikelen over actuele kwesties, zoals het Chinese etnische beleid en gedwongen herhuisvesting van Tibetaanse nomaden. In de dagen voorafgaand aan zijn arrestatie, schreef hij een blog over de inzet van de Chinese veiligheidstroepen in Tibet.

Vrijheid van meningsuiting
Shokjang maakte met zijn blogs en gepubliceerde artikelen over het beleid van de Chinese overheid in Tibet gebruik van zijn recht op vrijheid van meningsuiting, een recht dat is opgenomen in China’s grondwet en internationale verdragen.

Lees hier de petitietekst

Delen: