Brief van ZH de Dalai Lama voor Liu Xiaobo

Via een officieel schrijven heeft ZH de 14e Dalai Lama zijn zorgen geuit over Liu Xiaobo:

“Ik was vol vreugde om te horen dat mede-Laureaat van de Nobelprijs voor de vrede, Liu Xiaobo, uit de gevangenis is vrijgelaten, en vol verdriet toen ik hoorde dat zijn gezondheid zo slecht is.

Liu Xiaobo is een van China’s meest vooraanstaande gewetensgevangenen. Het is mijn overtuiging dat de initiatieven die hij heeft genomen en waarvoor hij ernstig gestraft is, tot een meer harmonieus, stabiel en welvarend China zouden hebben geleid, dat weer zou hebben bijgedragen tot een vreedzamer wereld. Ik was persoonlijk geroerd en bemoedigd toen honderden Chinese intellectuelen en betrokken burgers, ge├»nspireerd door Liu Xiaobo, het manifest Charter 8 ondertekenden die opriep tot democratie, vrijheid en rechtszekerheid in China.

Veel mensen kwamen keer op keer naar me toe, om mij te vragen om te bidden voor zijn welzijn.

Ik hoop dat Liu Xiaobo nu de beste medische behandeling krijgt en ik zal bidden dat de behandeling succesvol zal zijn.”

vertaling: TSG

De brief van ZH de Dalai Lama aan Liu Xiaobo
copyright: Dalailama.com


Delen: