Boeddhistisch filmfestival in Amsterdam

De Tibetaans acteur Tsering Dorjee Bawa keerde na 20 jaar terug naar Nederland met een aangrijpende film, ‘My son Tenzin’.
Tsering Dorjee Bawa maakte furore in de spraakmakende theatervoorstelling ‘de Wachtkamer’ (1998). Hij kwam na bijna twintig jaar weer even terug naar Nederland, om zijn film voor te stellen aan publiek en pers.
Op zaterdag 30 september 2017 ging zijn film ‘My son Tenzin’ in première
tijdens het BUDDHIST FILM FESTIVAL EUROPE 2017 in Eye Amsterdam Noord .
Mede door het ontroerende acteren van Tsering Bawa ontving de theaterproductie een nominatie voor de theater-publieksprijs in 1998. Thema’s in dat stuk waren de persoonlijke dilemma’s, veroorzaakt door de verhouding tussen China en Tibet.
In de film ‘My son Tenzin’ is opnieuw het persoonlijke lot onderwerp in een mooie, aangrijpende film, die onder meer een inkijk geeft in de leefwereld van de Tibetaanse gemeenschap in Amerika.

Tsering D. Bawa is een onderhoudende acteur/zanger die het publiek in EYE verrastte met een lied, mooie verhalen over zijn eerdere bezoek aan Nederland en tot slot achtergronden bij de film  My son Tenzin.

© SOTC 2017

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail