Boeddhistisch filmfestival in Amsterdam

De Tibetaans acteur Tsering Dorjee Bawa keerde na 20 jaar terug naar Amsterdam met een aangrijpende film, ‘My son Tenzin’.
Tsering Dorjee Bawa maakte furore in de spraakmakende theatervoorstelling ‘De Wachtkamer’ (1998). Hij kwam na bijna twintig jaar weer even terug naar Nederland, om zijn film voor te stellen aan publiek en pers.
Op zaterdag 30 september 2017 ging zijn film ‘My son Tenzin’ in première
tijdens het BUDDHIST FILM FESTIVAL EUROPE 2017 in Eye Amsterdam Noord .

Mede door het ontroerende acteren van Tsering Bawa ontving de theaterproductie ‘De Wachtkamer’ een nominatie voor de theater-publieksprijs in 1998. Thema’s in dat stuk waren de persoonlijke dilemma’s, veroorzaakt door de verhouding tussen China en Tibet.
In de film ‘My son Tenzin’ is opnieuw het persoonlijke lot onderwerp in een mooie, aangrijpende film, die onder meer een inkijk geeft in de leefwereld van de Tibetaanse gemeenschap in Amerika.

Tsering D. Bawa is een onderhoudende acteur/zanger die het publiek in EYE verrastte met een lied, mooie verhalen over zijn eerdere bezoek aan Nederland en tot slot achtergronden bij de film  My son Tenzin.

© SOTC 2017

KLIK HIER OM DE TEKST HOLLANDS DAGBOEK TE LEZEN

Tsering Dorjee Bawa ཚེ་རིང་རྡོ་རྗེ། is a Tibetan stage and film actor, singer, dancer and musician.
He was born in Toe Bawa in the Ngari Prefecture in western Tibet. At the age of 16, he began studying the arts at the Tibetan Institute of Performing Arts in Dharamsala, India, graduating in 1994 with an advanced degree in Tibetan secular dance, music and opera. In 1999, he starred in the French Nepali film directed by Eric Valli, Himalaya – l’enfance d’un chef, in which he starred alongside Lhakpa Tsamchoe. He obtained his master’s degree of the Tibetan performing arts in 2000.
He currently resides in the Bay Area, California where he teaches Tibetan music and acting in between theatrical performances.
In 2008, he celebrated the Losar festival with a performance in Toronto, Ontario, Canada with Passang Lhamo. Later, he performed the play Tibet, A Year After at Oakland, California to celebrate the 73rd birthday of His Holiness Tenzin Gyatso the 14th Dalai Lama.
Amongst his well-known songs is Mani Do Bum.

Boeddhistisch Film Festival Europa 2017

Delen: