Tibet-Rijst!

De Tibetaanse rijstmolen, The Tibet Rice Mill, in Bhandara Tibetan Settlement, heeft in Maharashtra zijn nieuwe product gelanceerd: Tibet-rijst, Tibet Premium Rice. In Gangchen Kyishong werd tijdens een persconferentie de lancering van de Tibet-rijst bekend gemaakt.

Tibet-rijst

Aanwezig waren: Directeur planning, commissaris van de Central Tibetan Administration Dr Kunchok Tsundue, secretaris Karma Choeying, voorzitter van de Bhandara Cooperatives Society Phuntsok Tashi en secretaris Tenzin Phende.
“De Norgyaling Tibetan Settlement coöperatie heeft een rijstfabriek opgericht met de financiële steun van voornamelijk The Dalai Lama Trust en de Central Tibetan Relief Committee. Het werd op 7 september 2018 ingewijd door Kalon Sonam Topgyal Khorlatsang van het Department of Home, ” zei Kunchok Tsundue. Het rijstproject is bedoeld om inkomen te genereren voor lokale Tibetaanse boeren en om de Tibetaanse coöperatie zelfvoorzienend te maken. De rijst wordt nu verspreid om mensen kennis te laten maken met het product.
De rijst zal snel op de markt komen in India.
Bhandara is de hoofdstad van het Bhandara-district in de staat Maharashtra, India.
Het Norgyaling Tibetan settlement, de enige Tibetaanse gemeenschap in Maharashtra, werd vlakbij Bhandara opgericht in 1972. Er leven ongeveer 1000 Tibetanen.

foto’s en info: Tibet.net en Wikipedia

Delen: