De tijd is nu: wereldwijde klimaatstakingen

Wist u dat Tibet sneller opwarmt dan de rest van de wereld?
De aarde brandt; Tibet smelt
In deze video van 1 minuut kunt u zien hoe Tibet de klimaatcrisis is waar de meeste mensen nog nooit van hebben gehoord. Op de ‘derde pool’ verloopt de opwarming van de aarde op gemiddelde drie keer zo snel als in de rest van de wereld, 8.000.000.000 ton glaciaal ijs gaat elk jaar verloren.

Klimaatstaking in Nederland
Jonge klimaatstakers hebben laten zien dat aanhoudende actie week na week krachtig is om de urgentie van de klimaatcrisis te benadrukken. Verschillende groepen in verschillende delen van de wereld mobiliseren op een van de data of zowel op 20 en 27 september om verschillende redenen. In Nederland vinden er verspreid over het land acties plaats vanaf 20 september, deze monden uit in een grote stakings-tocht op 27 september in Den Haag.

KLIMAATSTAKING
27 september 13:00, Koekamp, Den Haag
Bekijk hier de Stakingsroute! Gratis kunt u een Tibetaanse vlag ophalen in de Tibetwinkel, Spuistraat 185A, 1012VN Amsterdam als u gaat deelenemen aan deze klimaatmars (zolang de voorraad strekt) of mail ons info@tibet.nu

Oproep voor een wereldwijde klimaatstaking op 20 – 27 september
Naar aanleiding van de VN-klimaattop te New York in september worden er overal ter wereld acties gehouden voor een daadkrachtiger klimaatbeleid. In het bijzonder roept de klimaatbeweging op voor een staking op 20 september. Deze oproep, die onder meer verscheen in The Guardian, werd ondertekend door gekende activisten zoals Naomi Klein, Vandana Shiva, Rebecca Solnit en Noam Chomsky, en door Sharan Burrow, secretaris-generaal van het Internationaal Vakverbond. Een wereldwijde klimaatstaking moet onze dagelijkse routine doorbreken. Want juist die dagelijkse routine zorgt ervoor dat we ongeveer hetzelfde blijven doen als gisteren, en wegkijken van de mondiale en existentiële crisis die de klimaatontwrichting is. Een staking is op zichzelf niet voldoende om van richting te veranderen. Maar het goede nieuws is dat we weten wat er wel nodig is om dat te doen.
We weten welk beleid en welke technologieën er bruikbaar zijn om goede jobs en veerkrachtige lokale economieën te creëren. Veel mensen doen vandaag al alles om die maatregelen te realiseren, tegen de macht van de fossiele industrieën in. Daarom hopen we dat alle mensen meedoen. Dat ze hun huizen, hun kantoren, hun leslokalen, hun werven, boerderijen, fabrieken, winkels en restaurants verlaten, om samen de boodschap te geven die al onze leiders moeten horen:
We need to build a better future, and we need to start right now!

Bronnen: International Tibet Network

klimaatstaking.nl

www.dewereldmorgen.be/artikel/2019/09/16/oproep-voor-een-wereldwijde-klimaatstaking-op-20-septembe

Delen: