Help Pema House

We zijn in contact gekomen met Dawa, die in Briddim is een klein dorp in Nepal aan de grens met Tibet woont. De grootouders van Dawa, komen uit Tibet en proberen hun authentieke gebruiken en tradities in stand te houden. Er is weinig voor handen in dit afgelegen gebied, het leven is hard. Helaas is de lockdown vanwege het coronavirus voor dit soort dorpen funest. De weinige toeristen komen nu niet.
Er is een tekort aan voedsel, medische zorg en educatie in het gebied. Dawa vroeg ons om hulp.

foto Google Maps, bewerkt
Grootvader van Dawa

Dawa bestiert in Briddim het Pema Guest House. Het Tamang gebied waar het guesthouse staat, wordt zo goed mogelijk onder de aandacht gebracht door verschillende NGO’s. Ook nodigde Pema Guesthouse vrijwilligers uit om bij hen te verblijven en tegelijkertijd mee te helpen bij de opbouw en verbetering van zelfvoorzienende moestuinen, scholingsmogelijkheden etc.  maar op dit moment is het zorgwekkend stil in Briddim.
Natuurlijk zouden we de mensen in Briddim en omgeving graag helpen en op de Indiegogo website die Dawa heeft opgezet kunt u kiezen waar uw bijdrage naartoe gaat: Voedsel voor ouderen, Ontwikkeling van de moestuinen, Voedsel voor wezen, Transportkosten, Educatiemateriaal voor kinderen. Mocht Indiegogo voor u een probleem opleveren om een bedrag over te maken zijn er ook andere mogelijkheden en kunnen we u hierbij helpen info@tibet.nu

Dawa heeft grootse plannen voor zijn dorp.
Bent u geïnteresseerd of kunt u wat missen, kijk dan eens op de Indiegogo site van Dawa:
https://www.indiegogo.com/projects/pema-house-teams-up-with-gtu?fbclid=IwAR2OCWyGgWgwHIgS1NtzNqr_46lGTEDPaYo6h830P6nBifQXi_lIhttps://www.indiegogo.com/projects/pema-house-teams-up-with-gtu?fbclid=IwAR2OCWyGgWgwHIgS1NtzNqr_46lGTEDPaYo6h830P6nBifQXi_lIq_xAyac#/


 

Delen: