Waar is de Panchen Lama – Actie

We nodigen u uit samen te komen bij de Chinese ambassade in Den Haag op 25 april, de verjaardag van de Panchen Lama, van 11:00 tot 12:00 uur.
Op zesjarige leeftijd werd Gedhun Choekyi Nyima ontvoerd door de Chinese overheid. De jongen werd erkend als de Panchen Lama, een van de belangrijkste religieuze leiders van Tibet. Ondertussen is hij al 26 jaar vermist.
We hopen 25 april aanstaande met minstens 32 mensen de 32e verjaardag van de Panchen Lama onder de aandacht te brengen bij de Chinese ambassade in Den Haag, met inachtneming van alle vereiste coronamaatregelen: masker dragen, afstand houden.
‘China, waar is de Panchen Lama?’

Het programma voor 25 April
bij de Chinese ambassade in Den Haag:
10.30 uur: Samenkomst voor de Chinese ambassade in Den Haag (Adriaan Goedkooplaan 7, Den Haag)
11.00 uur: Start van het programma, met een live stream op Facebook
– het een voor een aansteken van de 32 lampjes/kaarsjes
– gebeden
– aanbieden petitie
12.00 uur: Einde programma

De 11e Panchen Lama (foto: freetibet.org)

Misschien heeft u het weleens gezien, een afbeelding die laat zien hoe een vermist kind er jaren later waarschijnlijk uitziet. Zo’n afbeelding wordt gemaakt om een kind alsnog te kunnen opsporen. Het International Tibet Network heeft in 2019 een Britse forensisch kunstenaar, lid van de  de VN National Crime Agency, de opdracht gegeven om een geconstrueerde afbeelding te maken van de toen 30-jarige Panchen Lama, om internationaal opnieuw de aandacht te trekken voor deze vermiste Tibetaanse religieuze leider.

Deze geconstrueerde foto moet ons helpen de Panchen Lama te lokaliseren.

Delen: