Wake voor de Panchen Lama

Komt u 25 april ook naar Den Haag?!

Op 25 april 2022 organiseren de Tibetaanse Gemeenschap in Nederland en de Tibet Support Groep een wake bij de Chinese Ambassade in Den Haag.
Net als voorgaande jaren staan we op 25 april stil bij de inmiddels 33ste verjaardag van Gedhun Choekyi Nyima, de elfde Panchen Lama van Tibet.
Op zesjarige leeftijd werd de Panchen Lama, na zijn erkenning door de Dalai Lama, ontvoerd door de Chinese regering en sindsdien wordt hij op onbekende locatie vastgehouden. Hij wordt nu al bijna 27 jaar vermist.
Doe mee en kom ook op 25 april naar de Chinese Ambassade in Den Haag (Adriaan Goekooplaan 7) van 14.00 tot 16.00 uur, om China met klem op te roepen de Panchen Lama onmiddellijk vrij te laten.

 

Gedhun Choekyi Nyima werd in 1995 door de Chinese autoriteiten ontvoerd, hij was toen zes jaar oud en net erkend als Panchen Lama. Sindsdien wordt hij samen met zijn familie op onbekende locatie vastgehouden en is  daarmee de jongste politieke gevangene ooit.
Panchen Lama
De Panchen Lama is na de Dalai Lama de belangrijkste religieuze leider van Tibet.
Na de dood van de 10e Panchen Lama in 1989, ging een commissie in opdracht van de Dalai Lama, geheel volgens de Tibetaanse traditie op zoek naar zijn reïncarnatie. China mengde zich in deze kwestie door zelf op zoek te gaan naar een nieuwe Panchen Lama. Zowel de Dalai Lama als de Chinese autoriteiten wezen een nieuwe Panchen Lama aan. De door de Chinezen aangewezen Panchen Lama is officieel geïnstalleerd.
Klik hier en bekijk  de documentaire die de NOS maakte over de Panchen Lama.

De fotoconstructie die nu gepubliceerd is, kan helpen Gedhun Choekyi Nyima, de Panchen Lama,te vinden.
Delen: