TSG steunt herdenking Tianamenplein

4 juni herdachten en we de duizenden demonstranten die gedood werden op het Tiananmen-plein in Peking in 1989. #tiananmenmassacre
4 juni 2022,
13:0014:00 uur Vredespaleis, Carnegieplein
14:00-15:00 Plein, Binnenhof
Het Tiananmenprotest was een studentenprotest  op het Plein van de Hemelse Vrede  (Tiananmenplein) in Peking (China), dat was begonnen op 15 april 1989. Er namen naar schatting een miljoen studenten en andere burgers aan deel, op filmbeelden is te zien dat er zelfs leden van de Chinese marine in uniform meeliepen in de demonstratie. Het protest werd bloedig neergeslagen op de avond van 4 juni 1989, met de dood van honderden tot duizenden mensen tot gevolg. Het was het grootste massale protest tegen de Communistische Partij van China en zijn instellingen sinds de revolutie in 1949.
Delen: