Waar is de Panchen Lama?

WAAR IS DE PANCHEN LAMA? Op 30 augustus, de Internationale Dag van de Verdwenen, vindt een online actie plaats.,’Waar is de Panchen Lama?’, waarbij men aan een virtuele protestactie kan deelnemen rond het Tashi Lunpo klooster in Shigatse, Tibet. Het doel van de actie is de verdwijning van de Pacnchen Lama onder de aandacht te brengen van een groter publiek.

De 11e Panchen Lama (foto: freetibet.org)

Op zesjarige leeftijd werd de Tibetaanse jongen Gedhun Choekyi Nyima ontvoerd door de Chinese overheid. De jongen werd vlak daarvoor erkend als de Panchen lama, een van de belangrijkste religieuze leiders van Tibet. Sinds zijn ontvoering in 1995 wordt hij met zijn familie op een onbekende locatie vastgehouden, en is daarmee de jongste politieke gevangene ooit.
Hoewel Chinese autoriteiten aangeven dat het goed gaat met de 11e Panchen lama en zijn familie is er sinds hun arrestatie nooit meer iets van hen vernomen..
Doet u ook mee op 30 augustus? U vindt de online actie dan op deze website en op social media

www.facebook.com/tibet.groep

De fotoconstructie die nu gepubliceerd is, kan helpen Gedhun Choekyi Nyima, de Panchen Lama,te vinden.
Kusho Bagdro: Waar is de Panchen Lama? © Kusho Bagdro
Delen: