Dr. Gyal Lo in Nederland: Bescherm de kinderen in Tibet

Dr. Gyal Lo heeft een duidelijke boodschap. Hij liet zijn universitaire loopbaan achter om de wereld te vertellen over de Chinese kostscholen waar Tibetaanse kinderen gedwongen naartoe gestuurd worden, waar zij hun culturele identiteit verliezen en gescheiden leven van hun familie, soms al vanaf de leeftijd van vier jaar.
Dr. Gyal Lo woont nu in Canada van waaruit hij de wereld over reist om iedereen te informeren over de Tibetaanse kinderen.
Uit eigen ervaring van zijn familie in Tibet kan Dr. Gyal Lo hierover vertellen maar hij bezocht ook de gewraakte kostscholen om te kunnen getuigen over deze misstanden. Nomadenkinderen leren niet hoe zij later voor hun kudde en hun familie kunnen zorgen, ze leren Mandarijn in plaats van Tibetaans, ze mogen geen boeddhisme beoefenen en met hun ouders, als zij die bezoeken, moeten ze Mandarijn spreken.
Moeders en vaders die hun kinderen zagen verdwijnen blijven gebroken achter en kampen met mentale problemen door de scheiding van hun vaak jonge kinderen. Ze kunnen hun tradities niet voortzetten en niet doorgeven, ze merken dat hun kinderen terugkomen en afstandelijk zijn, niet knuffelen of affectie tonen, en afkeer tonen van hun afkomst. Volledig geïndoctrineerd door de Chinese kostschoolopleiding.
ACHTERGROND
De regering van China beheert een systeem van koloniale kostscholen in Tibet, waar ongeveer 1.000.000 Tibetaanse kinderen worden ondergebracht. Dit schokkende aantal omvat 800.000 – 900.000 Tibetaanse kinderen van 6-18 jaar, wat 78% van de Tibetaanse studenten (6-18 jaar) vertegenwoordigt. Het omvat ook minstens 100.000 vier- en vijfjarigen die ook in koloniale internaten wonen. In veel gevallen zijn ouders gedwongen hun kinderen weg te sturen, ook omdat de sluiting van dorpsscholen door de regering geen andere onderwijsalternatieven meer laat. Dit onderwijssysteem heeft duidelijke overeenkomsten met de nu alom aan de kaak gestelde en schadelijke, door de overheid gefinancierde residentiële scholen van Canada, de Verenigde Staten en Australië. Door geleidelijk opties voor niet-internaatsonderwijs uit te schakelen en, in sommige gevallen, ouders direct te dwingen hun kinderen weg te sturen, gebruikt de Chinese regering een koloniaal kostschoolsysteem om ervoor te zorgen dat toekomstige generaties Tibetanen permanent worden vervreemd en losgekoppeld van hun eigen taal. cultuur, gemeenschappen en zelfs gezinnen.

Deze kinderen leven weg van hun families en gemeenschappen, verstoken van hun taal en tradities, en hebben alleen toegang tot een door de Communistische Partij van China goedgekeurde versie van hun cultuur, die vaak draait om muziek en dans. Tegelijkertijd worden ze onderworpen aan hardhandige politieke indoctrinatie. Het koloniale kostschoolsysteem heeft het potentieel om verwoestende psychologische en sociale schade toe te brengen aan hele generaties Tibetaanse kinderen en ouders, inclusief de mogelijkheid om Tibetanen permanent te vervreemden van hun eigen taal, cultuur, religie en tradities.

Delen: