Resultaat paneldiscussie positief

Woensdag 6 december hostte Europarlementariër Thijs Reuten in samenwerking met verschillende diasporaorganisaties de bijeenkomst ‘De Krachten Bundelen Tegen Buitenlandse Inmenging’.
In Nederland, en andere Europese landen, worden verschillende diasporagemeenschappen gevolgd door autoritaire regimes uit de landen waar zij of hun voorouders oorspronkelijk vandaan komen. Kritiek op deze regimes gaat vaak gepaard met harde repressie en intimidatie tot in Nederland. De laatste jaren zien we dit steeds meer vanuit bijvoorbeeld
China, Iran, Turkije en Marokko. De lange armen van deze regimes zorgen niet alleen voor persoonlijke gevoelens van angst en onvrijheid, maar is ook schadelijk voor onze vrije democratische samenleving. Daarom is het tijd om hiertegen de krachten te bundelen om onze burgers en onze democratie te beschermen.
Het was een succesvolle bijeenkomst waarbij verschillende politici de sprekers aanhoorden over de invloed en gevolgen van buitenlandse inmenging in Nederland.

(Klik op foto’s voor vergroting)

 

Tsering Jampa, voorzitter van de Tibet Support Groep Nederland, Laila Tara Schumann van de International Campaign for Tibet Europe en Dawa Tsering, voorzitter van de Tibetaanse Gemeenschap Nederland waren aanwezig om mee te praten en om te delen hoe China in Nederland Tibetanen intimideert en bedreigt en te bespreken welke oplossingen nodig en mogelijk zijn om dit tegen te gaan.
De belangrijkste uitkomst, aldus Tsering Jampa, te zien op de foto met Thijs Rutten, Europarlementariër voor de PvdA, is dat er serieuze aandacht is voor dit thema EN dat wij doorgaan met de vergroten van de bewustwording zowel bij de politiek als onder burgers.

Delen: