Fotoverslag demonstratie voor de vrijlating van de Panchen Lama

25 April is een bijzondere dag voor de Tibetanen in en buiten Tibet, omdat ze op die dag de verjaardag van de 11e Panchen Lama, Gedun Choekyi Nyima, kunnen vieren, dit jaar werd hij 35 jaar. Maar helaas is het ook een zeer trieste dag, want toen hij 6 jaar oud was, werd de Panchen Lama op 17-5-1995 samen met zijn ouders door de Chinese overheid ontvoerd, 3 dagen nadat Zijne Heiligheid de Dalai Lama hem herkende als de reïncarnatie van de 10e Panchen Rinpoche. Tot nu toe hebben we al meer dan 29 jaar geen informatie kunnen krijgen over zijn verblijfplaats en we zijn erg bezorgd en vragen ons af of hij nog leeft of onder slechte omstandigheden verkeert in gevangenschap. Dus gingen de Tibetanen die in Nederland wonen (de Tibetaanse gemeenschap NL), en hun supporters (International Campaign forTibet Europe Tibet Support Groep Nederland en Students for a Free Tibet NL), naar de Chinese ambassade in Den Haag en vroegen de Chinese regering waar hij nu is, en ze willen de terugkeer van de Panchen Lama. Ze vroegen de Chinese overheid ook om zijn recht te herstellen om zijn rechtmatige plaats in het Tashi Lhunpo-klooster in te nemen.
Foto’s © Gitta van Buuren, The Netherlands 2024

Delen: