Sikyong ontmoet Macron

Aan de vooravond van het bezoek van de Chinese president Xi Jinping aan Frankrijk om onder meer de 60e verjaardag van het aangaan van diplomatieke betrekkingen met Frankrijk te vieren, had president Emmanuel Macron van Frankrijk een ontmoeting met Sikyong Penpa Tsering in het Élysée-paleis.

Sikyong Penpa Tsering, president van de Tibetaanse regering in ballingschap, bracht op de avond van 30 april 2024 een kort maar belangrijk bezoek aan Parijs om deel te nemen aan de ceremonie van het Legioen van Eer dat werd toegekend aan Andre Gattolin, een voormalige Franse senator en een zeer goede vriend van Tibet.

Tijdens de ceremonie overhandigde Sikyong Penpa Tsering een gesigneerde foto van Zijne Heiligheid de Dalai Lama en Emmanuel Macron aan de president van Frankrijk en drong er bij hem op aan Tibet niet te vergeten.
Foto’s: Sikyong Penpa Tsering van de Centrale Tibetaanse Regering overhandigt een gesigneerde foto van Zijne Heiligheid de Dalai Lama en Emmanuel Macron aan de president van Frankrijk.

Delen: