Ticket for Tibet

 

TICKET FOR TIBET FESTIVAL IN AMSTERDAM ENORM SUCCESS

1.  Tibetaans festival trekt 10.000 bezoekers

2.  Tibetaans Voetbalelftal speelt toernooi op festivalterrein

3.  Unieke inzet van Nederlandse topbands

4.  De Tibet song “Als je ooit nog eens terug kan” nummer 1 in de Single Top 100

5.  Tibetan Freedom Torch arriveert tijdens de openingsceremonie

6.  Levendige debatten tussen politici, bekende artiesten, commentatoren en mensen uit de mediawereld

7.  Debatten tijdens het festival hebben geleid tot een breed gesteunde oproep aan het presidium van de Tweede Kamer om Zijne Heiligheid de Dalai Lama uit te nodigen om het parlement toe te spreken

Een recordaantal van 9.500 mensen bezocht zondag 20 april de derde editie van het Ticket for Tibet-festival in Amsterdam. Het voormalige NDSM-scheepswerf was voor één dag getransformeerd tot een feestelijk evenementterrein voor Tibet en de Tibetaanse cultuur. Bekende bands speelden op verschillende podia. Daarnaast was er met het oog op de naderende Olympische Spelen in Beijing veel aandacht voor sport en debat. Het Tibetaanse voetbalelftal, dat Nederland als eerste land bezoekt tijdens hun Europese tour, speelde tegen teams van Nederlandse artiesten, journalisten en musici.

In Nederland wonende Tibetaanse sporters en mediapersoonlijkheden droegen de ‘Tibetan Freedom Torch’ door het centrum van Amsterdam. De fakkel werd voor de laatste etappe naar het festivalterrein door Femke Halsema overgedragen aan de spelers van het Tibetaanse voetbalelftal. Halsema verrichte ook de officiële opening van het festival.

In de grote ‘Tibet Stage-tent’ voerden politici, commentatoren, mediapersoonlijkheden en artiesten levendige debatten. In deze debatten kwam een brede steun voor Tibet tot uiting. Een coalitie van politieke partijen heeft het presidium van de Tweede kamer gevraagd om Zijne Heiligheid de Dalai Lama uit te nodigen om het parlement toe te spreken over de situatie in Tibet.

De bezoekers van Ticket for Tibet kregen bij de stands van Tibet-organisaties de verschillende aspecten van de unieke cultuur en tradities van Tibet te zien. Zij werden ook geïnformeerd over de huidige situatie in Tibet. De aanwezigheid van het voetbalteam maakte duidelijk hoe sport gebruikt kan worden voor verdere verzoening. En hoe sport ingezet kan worden in een poging om via dialoog tot een oplossing te komen voor de Tibetaanse kwestie. Een paar van Nederlands bekendste bands, zoals Bløf, Racoon en Moke, droegen bij aan de grote opkomst van de bezoekers. De Tibet-single ‘Als je ooit nog eens terug kan’, geproduceerd door een groep musici waaronder Peter Slager van Bløf en de Tibetaanse zanger Loten Namling, werd twee dagen voor de start van het festival nummer 1 in de Nederlandse Top 100.

Klik hierKlik hier om naar ‘Als je ooit nog eens terug kan’ te luisteren

Klik hierKlik hier en lees ‘Eindhovense stempel op Ticket for Tibet’

Het Ticket for Tibet-festival was het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen de Stichting Ticket for Tibet, het Campagnebureau BKB, de Tibet Support Groep Nederland en International Campaign for Tibet Europe.

Bron savetibet.nl

Delen: