Maak kennis met GuChuSum

GuChuSum

De GuChuSum Movement Association of Tibet is een organisatie gevormd door en voor voormalige politieke gevangenen uit Tibet. GuChuSum werd opgericht in 1991, in Dharamsala, India.
SCHOLING
Politieke gevangenen die op jonge leeftijd door de Chinese overheid zijn veroordeeld tot het tirannieke en gruwelijke gevangeniswezen zijn fysiek en psychologisch verzwakt, wat de mogelijkheid beperkt om reguliere scholen te bezoeken zoals het Tibetaanse Kinderdorp. GuChuSum biedt voormalige politieke gevangenen de kans om bijvoorbeeld Engels te leren.
WERK
Het handwerkcentrum van GuChuSum is gevestigd in Mcleod Ganj, nabij Dharamsala. Alle producten worden volledig met de hand gemaakt. Voormalige politieke gevangen uit Tibet kunnen op deze wijze een bestaan opbouwen. Soms hebben zij geen vak geleerd of kunnen zij hun oude beroep niet meer oppakken. De handwerkateliers van GuChuSum bieden de uitkomst.

DIRECTIE

Lhagyari Namgyal Dolkar

De directrice van GuChuSum, Lhagyari Namgyal Dolkar, is in Dharamsala geboren en ging naar school in het Tibetaanse Kinderdorp. Ze studeerde Engels aan de universiteit van Delhi. Ze sloot zich aan bij GuChuSum in 2003. Toen haar coördinerende functie voor de Tibetan Women’s Association succesvol was afgerond met het project Legal Empowerment for Tibetan Women in Exile, werd ze gekozen tot directrice van de GuChuSum beweging.

TIBETWINKEL
De Tibetwinkel in Amsterdam is onderdeel van de Stichting Tibet Support Groep Nederland en steunt de GuChuSum beweging door producten uit hun ateliers in te kopen.
www.tibetwinkel.nl

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail