Help Tibetaanse kinderen in de kinderdorpen in India

Kinderen die in de Tibetan Children’s Villages in India wonen, de
kinderdorpen voor Tibetaanse kinderen, gaan in de winter twee maanden naar hun familie, als dat kan. Voor honderden kinderen is dit echter niet weggelegd en het wordt enorm koud in december en januari.
Doe daarom een donatie en help deze kinderen de winter door te komen!
Klik hier voor het doen van een rechtstreekse donatie.

In de kinderdorpen wonen kinderen van Tibetaanse vluchtelingen die te armlastig zijn om voor hun kinderen te zorgen of de kinderen zijn wees.
De missie van de Tibetaanse kinderdorpen is om ervoor te zorgen dat alle Tibetaanse kinderen onder hun hoede een degelijke opleiding krijgen en hun culturele identiteit ontwikkelen, zelfredzaam worden en een bijdrage kunnen leveren aan de Tibetaanse gemeenschap.

Tibetaanse kinderdorpen (Engels: Tibetan Children’s Villages of TCV) is een Tibetaanse niet-gouvernementele organisatie die in juni 1964 werd opgericht in McLeod Ganj, nabij Dharamsala in het noorden van India.
De organisatie sticht en beheert gemeenschappen van Tibetaanse kinderen in ballingschap die verweesd zijn of van hun ouders gescheiden leven. De organisatie werkt zonder winstoogmerk en geeft zorg en onderwijs aan bijna 17.000 kinderen. De organisatie stelt zich ten doel zorg en onderwijs te geven aan jeugdige Tibetaanse vluchtelingen zodat deze kinderen zich kunnen ontwikkelen tot goede leden van de Tibetaanse gemeenschap en tot goede wereldburgers.
Jets├╝n Pema, de zus van Tenzin Gyatso (de huidige dalai lama) was de voorzitter van TCV vanaf de oprichting in 1964 tot augustus 2006. Zij werd opgevolgd door de heer Tsewang Yeshi.

Delen: