Beste president Macron: help Tashi Wangchuk!

Beste President Macron: help Tashi Wangchuk!
Teken de petitie.

De Franse president Macron zal 8 januari zijn eerste officiële bezoek brengen aan China, slechts enkele dagen nadat het proces van de Tibetaanse Tashi Wangchuk is begonnen. Tashi Wangchuk werd in Tibet opgepakt in januari 2015 nadat hij in een uitgave van de New York Times verscheen, waarin hij pleitte voor de rechten van Tibetanen om in hun moedertaal te leren en studeren. Ondanks dat hij nadrukkelijk niet voor Tibetaanse onafhankelijkheid pleitte, is hij aangeklaagd wegens “het aanzetten tot separatisme” en kan hij veroordeeld worden tot 15 jaar.

Roep president Macron op om de zaak van Tashi Wangchuk met president Xi Jinping te bespreken en in het openbaar voor de vrijheid van Tashi te pleiten.

Teken de petitie.

Deze petitie is een gezamenlijk project van verschillende Tibet-organisaties.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail