Welke toekomst gaat Tashi Wangchuk tegemoet?

Update 20 mei 2018: mogelijk zal 22 mei de uitspraak bekend worden gemaakt in de rechtszaak tegen Tashi Wangchuk.

Bestanden uploaden

15 mei 2018:

Tashi Wangchuk, pleitbezorger voor Tibetaans taalonderwijs in Tibet, moet onmiddellijk worden vrijgelaten en alle aanklachten tegen hem moeten worden afgewezen Al twee jaar zit Tashi Wangchuck gevangen. De Chinese autoriteiten hebben hem beschuldigd van “aanzetten tot seperatisme” na een interview van Tashi met een Amerikaans tijdschrift.

4 januari 2018 werd Tashi voorgeleid. Hij kan 15 jaar gevangenisstraf krijgen. Voorlopig is er echter geen uitspraak, alleen stilte.

De Tibet Support Groep roept politici, schrijvers en publicisten, donateurs en geïnteresseerden op, te helpen om Tashi Wangchuk’s zaak onder de aandacht te brengen en te pleiten voor zijn vrijlating. Teken hier de petitie. Deze petitie is opgesteld door de International Tibet Network waar de TSG deel van is.
Lees meer over Tashi Wangchuk.

Tashi Wangchuk werd in Tibet opgepakt in januari 2015 nadat hij in een uitgave van de New York Times verscheen, waarin hij pleitte voor de rechten van Tibetanen om in hun moedertaal te leren en studeren. Ondanks dat hij nadrukkelijk niet voor Tibetaanse onafhankelijkheid pleitte, is hij aangeklaagd wegens “het aanzetten tot separatisme”.

Het Internationale Tibet Netwerk:
Maak kennis met the International Tibet Network.
Sinds jaar en dag is de Stichting Tibet Support Groep Nederland aangesloten bij het International Tibet Network. Dit netwerk verenigt ruim 180 organisaties wereldwijd die gezamenlijk acties en campagnes inzetten voor de Tibetaanse zaak.
Over het Internationale Tibet Netwerk.
Het Internationale Tibet Netwerk is een wereldwijde coalitie van Tibet-gerelateerde niet-gouvernementele organisaties. Het doel ervan is de effectiviteit van de wereldwijde Tibetbeweging te maximaliseren. Het netwerk werkt aan het vergroten van de capaciteit van individuele ledenorganisaties, ontwikkelt gecoördineerde strategische campagnes en stimuleert een grotere samenwerking tussen organisaties, waardoor de Tibetbeweging als geheel wordt versterkt.
Netwerkleden zijn toegewijd aan geweldloosheid als fundamenteel principe van de Tibetaanse strijd. Zij beschouwen Tibet als een bezet land en erkennen de Tibetaanse regering in ballingschap als enige legitieme regering van het Tibetaanse volk. Naast deze principes respecteert het Internationaal Tibetnetwerk de verscheidenheid van standpunten en meningen van haar lidorganisaties, bijvoorbeeld over de toekomstige politieke status van Tibet, en gelooft dat diversiteit de beweging versterkt.
Momenteel zijn er meer dan 180 aangesloten ledenorganisaties. Het dagelijks functioneren van het netwerk wordt beheerd door een klein secretariaat, wiens werk wordt doorgezeten door een verkozen stuurgroep. Steering Committee leden vertegenwoordigen alle zes continenten waar Tibet groepen bestaan.
Status van Internationale Tibet Netwerk
Het Internationale Tibet Netwerk is gebaseerd de Verenigde Staten van Amerika, waar het niet-winstoogmerk status heeft. Individuele leden van het stuurcomité vormen de raad van het netwerk en ontmoeten elkaar jaarlijks om hun verantwoordelijkheden te vervullen en te verantwoorden.

Delen: