Op bezoek bij Baba Ramdev

Baba Ramdev

21 juni was het wereldyogadag. Reden voor Kusho Bagdro om te vertellen over yogaleraar -en vriend van de Dalai Lama- Baba Ramdev.

Kusho Bagdro, een voormalige (politieke) gevangene uit Tibet, thans woonachtig in India, bewondert de yogaleraar om de manier waarop hij yoga onderricht. Baba Ramdev heeft yoga toegankelijk gemaakt voor de Indiase bevolking, waar yoga eerder beoefend werd door yogi die in afzondering hun oefeningen deden. Inmiddels heeft Baba Ramdev ertoe bijgedragen dat yoga en meditatie onderwezen worden aan alle lagen van de bevolking. Niet alleen in India, maar wereldwijd heeft Baba Ramdev zijn yogaoefeningen kunnen onderrichten.

Volgens Kusho Bagdro draagt Baba Ramdev zo bij aan de bewustwording wat betreft een gezonde levensstijl. Kusho Bagdro was blij dat hij Baba Ramdev kon ontmoeten, om hem te bedanken voor zijn steun aan de Tibetaanse zaak en zijn vriendschap met de Dalai Lama.

Kusho Bagdro schrijft over de politieke situatie in Tibet. Zijn laatste boek is in de Tibetwinkel in de Spuistraat in Amsterdam verkrijgbaar. De titel is: Tibetan spirit cannot be crushed

p

 

Delen: