Liverpool heeft geluisterd. Petitie succesvol.

Misschien heeft u afgelopen jaar ook de petitie getekend tegen de sponsordeal die voetbalclub Liverpool in 2017 afsloot met het Chinese bedrijf Tibet Spring 5100, dat een A-merk mineraalwater verkoopt. Het is in heel China verkrijgbaar.
Sinds 2006 wordt dit water in Tibet gebotteld door het Chinese bedrijf Tibet Water Resources Ltd (TWRL). Het was het officiële drinkwater van het Nationaal Congres van de Communistische Partij van China in 2007 en het 18de Congres van de Partij in 2012, toen de macht werd doorgegeven aan de huidige president van China, Xi Jinping.
Het International Tibet Network kwam op het spoor van rapporten waaruit bleek dat Liverpool Football Club (LFC) de ‘officiële regionale waterpartner in China’ moest worden. Uit de rapporten bleek dat er een ‘sterke merkaanwezigheid’ ingevoerd zou worden op de Chineestalige website van de Liverpool Football Club en het lag in de lijn der verwachting dat ‘Liverpool-spelers van nu, en in de toekomst, hun afbeeldingen zullen lenen voor Tibet Water reclamecampagnes’. Het International Tibet Network begon een petitie waar ook de Tibet Support Groep aan bijdroeg met een Nederlandstalige versie om ook in Nederland bewustwording te creëren over dit fenomeen.
Vandaag bereikte ons het bericht dat, na toch een flink lange bedenktijd, toch wel sinds november 2017, Liverpool eindelijk van de deal heeft afgezien.

Petities hebben zeker bijgedragen aan de bewustwording bij de leiding van Liverpool. Gezamenlijke brieven van Tibetorganisaties in combinatie met de meer dan 90.000 opgehaalde handtekeningen zijn bij de eigenaren van de voetbalclub aangeboden.

Bedankt voor uw steun!

Delen: