Kinderboekenweek: voorleesmiddag met Erica Terpstra

Kinderboekenweek: voorleesmiddagen met Erica Terpstra in De Nieuwe Kerk Amsterdam
Op woensdag 3 en zaterdag 6 oktober om 14 uur – in het kader van de Kinderboekenweek – leest Erica Terpstra voor uit haar eerste kinderboek, Een knipoog van de Boeddha.
Het boek is geschreven ter gelegenheid van de huidige tentoonstelling in De Nieuwe Kerk, Het leven van Boeddha, de weg naar nu. Tijdens de twee voorleesmiddagen is er gelegenheid om het boek te laten signeren door Erica Terpstra zelf. Ook is er meditatiebegeleiding voor kinderen – door professionele trainers van het Centrum voor Mindfulness – in de speciaal voor de tentoonstelling ingerichte meditatieruimte én kunnen zij de speurtocht in de tentoonstelling volgen. De voorleesmiddagen zijn gratis toegankelijk voor kinderen tot en met 11 jaar.
De illustraties zijn van de hand van Geertje Aalders.
Een knipoog van de Boeddha, geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, is verkrijgbaar in de Museumshop van De Nieuwe Kerk en de boekhandel (€ 15,99).

Lees meer over Erica Terpstra en de Dalai Lama
In Een knipoog van de Boeddha gaan twee Nederlandse kinderen, Onno en Wendy, op zoek naar het levensverhaal van de Boeddha. Het grote avontuur begint als Onno een Boeddhabeeldje vraagt een wens te vervullen. Als een ware betovering gaan de kinderen plots eeuwen terug in de tijd en belanden in India. Daar beleven zij allerlei magische avonturen en komen ze oog in oog te staan met het prinsje Siddhartha, dat later de Boeddha zal worden.
Een knipoog van de Boeddha is het zevende kinderboek in opdracht van De Nieuwe Kerk Amsterdam op rij. Het boek, mogelijk gemaakt door de Vrienden van De Nieuwe Kerk, is een samenwerkingsproject van De Nieuwe Kerk Amsterdam en uitgeverij Gottmer.
Het leven van Boeddha, de weg naar nu is te zien tot en met 3 februari 2019.
Voorleesmiddagen met Erica Terpstra: woensdag 3 oktober en zaterdag 6 oktober om 14 uur in De Nieuwe Kerk Amsterdam. Gratis voor kinderen tot en met 11 jaar en gratis voor iedereen met een ticket voor de tentoonstelling. Duur omstreeks 1 uur.

foto RTL Boulevard

Lees meer over de expositie Het leven van Boeddha
Lees over de opening van de expositie Het leven van Boeddha door de Dalai Lama op 15 september jl.

Lees over het kinderboek The day the Buddha woke up van kunstenares Rima Fujita.

Bronnen: De Nieuwe Kerk, RTL Boulevard, Tibet.nu
foto top: Jurjen Donkers

Delen: