Petitie: Steun Tibetaanse kunstenaars

Steunbetuiging aan Tibetaanse kunstenaars

Vrije expressie in woord en beeld is in Tibet net zo beperkt als de vrije pers. De Tibetaanse taalactivist Tashi Wangchuk werd in mei 2018 door de Chinese autoriteiten veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar. Onderwijs in het Tibetaans voor kinderen in Tibet is geen vanzelfsprekendheid meer.
De Tibetaanse cultuur wordt aangetast, beperkt, vernietigd. Tibetaanse kunstenaars in ballingschap vormen een geweldloze culturele verzetsgroep. Laat hun weten dat zij niet alleen staan in hun strijd voor het behoud van de Tibetaanse cultuur in al haar vormen.

Alle steunbetuigingen worden gestuurd aan de kunstenaarsgroep in Dharamsala, India.

TEKEN DE STEUNBETUIGING

petitiekaarten en pennen
een prachtige tekening
zelfs Schotland was vertegenwoordigd
kaart getekend door mensen uit Polen
een waar kunstwerk

Delen: