Help mee de Panchen Lama te vinden

Misschien heeft u het weleens gezien, een afbeelding die laat zien hoe een vermist kind er jaren later waarschijnlijk uitziet. Zo’n afbeelding wordt gemaakt om een kind alsnog te kunnen opsporen. Het International Tibet Network heeft een Britse forensisch kunstenaar, lid van de  de VN National Crime Agency, de opdracht gegeven om een geconstrueerde afbeelding te maken van de 30-jarige Panchen Lama, om internationaal opnieuw de aandacht te trekken voor deze vermiste Tibetaanse religieuze leider.

In de BBC ’s The One Show werd het portret onthuld. De BBC maakte een filmpje over de Panchen Lama met daarin de foto.

Klik hier en kijk naar het programma van de BBC, copyright BBC

De fotoconstructie die nu gepubliceerd is, kan helpen Gedhun Choekyi Nyima, de Panchen Lama,te vinden.

Gedhun Choekyi Nyima werd in 1995 na zijn erkenning door de Dalai Lama als de 11de Panchen Lama, op zesjarige leeftijd door de Chinese autoriteiten ontvoerd. Sindsdien wordt hij samen met zijn familie op onbekende locatie vastgehouden en is daarmee de jongste politieke gevangene ooit.

25 april 2019 is het de 30e verjaardag van de Panchen Lama. Tijd voor actie.
We nodigen u uit samen te komen in Den Haag op 25 april, bij de Chinese ambassade, Adriaan Goedkooplaan 7, van 10:00 tot 12:00 uur.
Met de International Campaign for Tibet en de Tibetaanse gemeenschap Nederland zullen we een petitie aanbieden bij de Chinese ambassade en verjaardagswensen voor de Panchen Lama.

Delen: