Nieuwjaarswensen van de Tibet Support Groep

HAPPY NEW YEAR! Nieuwjaarswensen van de Tibet Support Groep Nederland

De Tibet Support Groep Nederland heeft een bijzonder dertigste jaar achter de rug met ook een viering van dit jubileum. Thubten Wangchen kwam met ons de Tibetaanse cultuur vieren tijdens de Tibetaanse Wintermiddag en een heel aantal donateurs, vrijwilligers, medewerkers, sympathisanten en geïnteresseerden waren erbij.

In het afgelopen jaar is de TSG met de International Campaign for Tibet en de Tibetaanse Gemeenscha Nederland de barricades opgegaan en de Nederlandse politiek lijkt eindelijk te luisteren, en handelsovereenkomsten met China niet klakkeloos te tekenen zonder aandacht voor de mensenrechten, wij zijn heel benieuwd wat er in 2020 waar kan worden gemaakt van de politieke beloftes.

Hoe ging het afgelopen jaar met lopende zaken? Tashi Wangchuk zit nog steeds gevangen, de Panchen Lama is nog steeds vermist, Nyima Lhamo vertelt nog over haar oom wie het horen wil om aandacht te vragen voor de situatie in Tibet. Er is dus nog veel te doen.

Het klimaat verdient onze aandacht, Tibet warmt sneller op dan welke plek op aarde dan ook maar de Chinese dambouw en mijnbouw in de Himalaya wordt geen halt toe geroepen. Tibetanen kunnen hun religie niet beoefenen in Tibet maar ook daar is geen aandacht voor in de internationale politiek.

Ook in 2020 herdenken we Tibetaanse volksopstand op 10 maart, lopen we mee in klimaatmarsen om aandacht te vragen voor de situatie in Tibet, zullen we de politiek blijven informeren over de mensenrechtensituatie in Tibet.

De TSG wenst u een sprankelend jaar en vraagt ook om uw steun,
pak uw kans om dit jaar bij te dragen aan meer bekendheid voor de situatie in Tibet, een bijdrage te leveren aan het steunen van Tibetanen bij het behouden van hun cultuur en religie.
Abonneer u op de TSG nieuwsbrief en blijf op de hoogte van lopende acties, of word donateur.
Breng eens een bezoekje aan de Tibetwinkel in Amsterdam.
Laat u informeren en maak kennis met een rijke cultuur.

Tashi Delek!

Delen: