Actie 1 oktober: Resist China

Een virtuele campagne waar de TSG aan meedoet, is de mondiale Resist China-actie die 1 oktober aanstaande zal plaatsvinden. Door de illegale bezetting van China is Tibet de op een na minst vrije plek ter wereld geworden. Miljoenen Oeigoeren worden willekeurig vastgehouden in massale interneringskampen, en nu verliezen Hongkongers hun vrijheden met de pas geïmplementeerde nationale veiligheidswet. Regeringsleiders wordt om actie gevraagd.

Op 1 oktober, als de Chinese regering alles uit doet om zijn oprichting te vieren, gaan verschillende Tibetgroepen in bescheiden samenstelling de straat op voor protesten met inachtneming van social distancing, in meer dan 45 steden wereldwijd,  om te demonstreren voor de rechten van het Tibetaanse volk.

China zal een fortuin besteden aan zijn eigen verjaardagsvieringen om een beeld van geluk en succes te tonen, waarvan zij weten dat is van cruciaal belang voor hen om de steun, of stilte, van de internationale gemeenschap te houden. We zullen onze politieke leiders herinneren aan de gewelddadige onderdrukking en mensenrechtenschendingen die de Chinese regering liever verdoezelt.

Meer informatie volgt, u kunt ons ook mailen info@tibet.nu

Delen: