Petitie: stop Confucius Instituut Groningen

Wij ontvingen een petitie van studenten uit Groningen om een einde te maken aan de samenwerking tussen de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Confucius Instituut Groningen. Wij tekenen deze petitie en verzoeken u om dat ook te doen.
Zoals u misschien weet, zijn Confucius Instituten – hoewel ze beweren onderwijs te bieden over Chinese taal en cultuur – in feite rechtstreeks verbonden met de Chinese overheid en zijn ze wereldwijd bekritiseerd vanwege spionage, het onderwijzen van propaganda en schending van de mensenrechten. Deze zorgen hebben ook onze Nederlandse parlementariërs bereikt, en het contract van deze specifieke samenwerking is onlangs op het nationale nieuws een inbreuk op de academische vrijheid genoemd.

Ondanks de gevaren, en vele andere universiteiten die hun Confucius Instituten als reactie sluiten, is de RUG niet van zins om hier iets aan te doen. Gefrustreerd door hun apathie is een groep studenten van de RUG een petitie gestart om deze samenwerking te beëindigen. Op dit moment zijn er zo’n 600 handtekeningen, maar de initiatiefnemers hopen op nog veel meer, zodat de RUG de gevaren eindelijk serieus gaat nemen en de samenwerking zal beëindigen.

Heeft u een band met de RUG of bent u een inwoner van Nederland, dan kunt u de petitie ondertekenen! Sluit u bij ons aan om de Chinese invloed in het Nederlandse onderwijs voor eens en altijd te elimineren. Aangezien de deadline voor de petitie binnenkort nadert, nodigen wij u uit de petitie te delen. Klik om te tekenen: petitie

Delen: