Dag van actie: Geen Winterspelen in Beijing

Wereldwijd werd actie gevoerd door supportgroepen tegen de Olympische Winterspelen in Peking in 2022. Zolang de mensenrechten in Tibet en delen van China met voeten getreden worden door de Chinese overheid is het niet verantwoord de Winterspelen in Peking te laten plaatsvinden in de winter van 2022. In Nederland een actie bij Het Olympisch Stadion in Amsterdam.

#NoBeijing2022 ┬ę foto SOTC
Het roept heel wat op, oproepen tot het verplaatsen van de Olympische winterspelen. Mensenrechten en sport zijn toch twee verschillende werelden?
Juist enorme evenementen als Olympische (winter)spelen zijn een uitgelezen moment de Chinese regering te laten weten dat de door hen gepleegde mensenrechtenschendingen niet onopgemerkt blijven en dat ook sportevenementen niet georganiseerd kunnen worden over de rug van slachtoffers van onderdrukking en marteling.
Delen: