Waar is de Panchen Lama?

Elk jaar vragen we bij de Chinese ambassade in Den Haag aandacht voor de ontvoering van Gedhun Choekyi Nyima, de toen net als 11e Panchen Lama herkende Tibetaanse jongen, door de CCP. Waar is de Panchen Lama en waar is zijn familie?
We vragen om de vrijlating van Gedhun Choekyi Nyima en zijn familie.

De fotoconstructie die nu gepubliceerd is, kan helpen Gedhun Choekyi Nyima, de Panchen Lama,te vinden.

Op zesjarige leeftijd werd de Panchen Lama, na zijn erkenning door de Dalai Lama, ontvoerd door de Chinese regering en sindsdien wordt hij op onbekende locatie vastgehouden.

De Panchen Lama is na de Dalai Lama de belangrijkste religieuze leider van Tibet.
Na de dood van de 10e Panchen Lama in 1989, ging een commissie in opdracht van de Dalai Lama, geheel volgens de Tibetaanse traditie op zoek naar zijn reïncarnatie. China mengde zich in deze kwestie door zelf op zoek te gaan naar een nieuwe Panchen Lama. Zowel de Dalai Lama als de Chinese autoriteiten wezen een nieuwe Panchen Lama aan. De door de Chinezen aangewezen Panchen Lama is officieel geïnstalleerd.
Klik hier en bekijk  de documentaire die de NOS maakte over de Panchen Lama.

 

Delen: