Demonstreer voor de vrijlating van de Panchen Lama!

Demonstratie voor de vrijlating van de Panchen Lama, 25 april 2024, Adriaan Goekooplaan 7, Den Haag, 13:15-15:15 uur.

Elk jaar vragen we bij de Chinese ambassade in Den Haag aandacht voor de Panchen Lama, Gedhun Choekyi Nyima.

We vragen om de vrijlating van Gedhun Choekyi Nyima en zijn familie. Op zesjarige leeftijd werd de Panchen Lama, na zijn erkenning door de Dalai Lama, ontvoerd door de Chinese regering en sindsdien wordt hij op onbekende locatie vastgehouden.

De fotoconstructie die nu gepubliceerd is, kan helpen Gedhun Choekyi Nyima, de Panchen Lama,te vinden.

De Panchen Lama is na de Dalai Lama de belangrijkste religieuze leider van Tibet.

Na de dood van de 10e Panchen Lama in 1989, ging een commissie in opdracht van de Dalai Lama, geheel volgens de Tibetaanse traditie, op zoek naar zijn reïncarnatie. China mengde zich in deze kwestie door zelf op zoek te gaan naar een nieuwe Panchen Lama. Zowel de Dalai Lama als de Chinese autoriteiten wezen een nieuwe Panchen Lama aan. De door de Chinezen aangewezen Panchen Lama is officieel geïnstalleerd.

 

Waar is de Panchen Lama
Nyima Lhamo, Den Haag, 2017 © SOTC

 

 

 

Delen: